miercuri, 22 februarie 2017

Cum va decurge înscrierea pentru clasa pregătitoare în anul școlar 2017 - 2018?

    Prima etapă de depunere a înscrierilor pentru clasa pregătitoare pentru anul școlar, 2017-2018, se desfășoară în perioada 27.02 -16.03 2017. 

Inscriere clasa pregatitoare anul scolar 2017 - 2018

Iata, pe scurt, calendarul înscrierilor și procedura de înscriere, conform www.edu.ro. Pentru o detaliere a programului, vă rog accesați link-ul aici .

22 februarie 2017 

  •  Afișarea circumscripțiilor școlare, a planului de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, precum și a informațiilor relevante despre oferta educațională din cadrul fiecărei unități de învățământ, inclusiv pe site-ul acestora.
  • Afișarea programului de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor care nu împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2017 
  • Afișarea, la sediul & pe site-ul unității de învățământ a programului de completare a cererilor tip de înscriere în învățământul primar. 
23 februarie – 2 martie 2017 
Organizarea, în fiecare unitate de învățământ în care se fac înscrieri pentru clase pregătitoare, a unei „Zile a porților deschise”. În această zi, părinții, copiii și alte persoane interesate pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ implicat în această activitate pentru informarea și consilierea părinților. 


22 februarie –14 martie 2017 
Realizarea evaluării nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor care nu împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2017. 

22 februarie –15 martie 2017 
Comunicarea rezultatului evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului, în scris, părintelui care a solicitat evaluarea. 

27 februarie – 16 martie 2017 
Completarea de către părinți, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, a cererilor-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul orar 8,00- 20,00 (luni-vineri),respectiv 9,00-13,00 (sâmbăta).

Actele necesare înscrierii:

1. Carte de identitate parinte/tutore legal, original si copie
2. Certificat de nastere copil, original si copie
3. Rezultatul evaluarii dezvoltarii psihosomatice, original si copie (pentru elevii care implinesc 6 ani dupa 31.08.2016)
4. Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale şi/sau specifice (acolo unde este cazul)

Completarea cererii - tip de înscriere:

   Se poate face atât on-line, cât și pe formular fizic, la sediul școlii. Deplasarea până la unitatea de învățământ unde doriți înscrierea copilului este necesară oricum deoarece trebuie validată cererea și depuse actele menționate mai sus. 
   În formularul de înscriere vi se va cere să menționați 3 opțiuni de școli, așadar aveți grijă să treceți în aceste mențiuni și școala de circumscripție, chiar dacă nu este prima pe lista dumneavoastră. În cazul în care prima opțiune este la o altă școală decât cea de circumscripție și nu sunt locuri suficiente pentru a fi admiși aici, veți avea varianta școlii de circumscripție și încă o altă opțiune ca alternativă. Dacă optați pentru școala de circumscripție ca primă opțiune, atunci aveți garantată admiterea, deoarece școlile sunt obligate să primească toți elevii arondați lor si să suplimenteze locurile pentru a-i include, dacă este cazul. Nu are nici o importanță ordinea înscrierii!


Prima etapă de procesare a înscrierilor în clasa 0

17 martie 2017 
Procesarea, de către comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar a cererilor de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru. 

18 - 21 martie 2017 
Procesarea, la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile de înscriere depuse de părinți, a celor care solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. 

22 martie 2017 
Procesarea de către Comisia națională a cererilor de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție. 

22– 23 martie 2017 
Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar și al unităților de învățământ a candidaților înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere și a listei copiilor neînscriși după prima etapă. 

A doua etapă de procesare a înscrierilor în clasa 0

23 martie 2017 
Afișarea la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborată de inspectoratul școlar. 

24 martie – 30 martie 2017 
Depunerea cererii de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă și validarea acestora.

31 martie -05 aprilie 2017 
Procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor-tip de înscriere depuse de părinți

6 aprilie 2017 
Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare. 

7 – 13 aprilie 2017 Centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului. 

Succes :)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu