vineri, 19 iunie 2015

Ce-si propune Clubul Exploratorilor


        
    Ne punem aceste intrebari pentru ca vrem tot ce este mai bun pentru copiii nostri si vrem sa-i ajutam sa-si implineasca visele si potentialul
Pentru a raspunde la ele, trebuie sa stim ca INVATAREA NATURALA este o tendinta fireasca pentru copil de la varste foarte fragede - prin extragerea de concluzii si prin cresterea complexitatii si a profunzimii in gandire. Profesorul Florian Colceag ne spune ca “invatarea  naturala” produce deschiderea de orizonturi si cladirea  autonomiei unei persoane prin dezvoltarea abilitatilor sale innascute. Aceasta se afla in opozitie cu “invatarea industriala(prin reproducere) - care nu tine seama de talentul si inclinatiile individuale ale copilului.
 Invatarea  naturala se sprijina pe un triunghi autosustenabil format: dintr-o sursa (curiozitatea), un senzor (increderea) si un decident (libertatea). Pentru orice invatare rapida & eficienta trebuie sa fie indeplinite acesteconditii: libertatea de a-si urma curiozitatea si ceea ce place, increderea ca ceea ce a fost gandit de o minte umana poate fi inteles de o alta minte umana - ceea ce are ca rezultat stima de sine si sentimentul de “rost in viata” (conform prof. dr.  Florian Colceag).                    
Dar cum putem sti care sunt talentele copiilor pentru a-i ajuta sa se dezvolte
Noi va propunem  sa-i lasati pe copii sa exploreze cat mai multe zone de potential pentru a descoperi singuri ce-i atrage si ce fel de activitati ii implinesc. Parintii sunt bineveniti si chiar incurajati sa participe impreuna cu copiii pentru a “creste impreuna”.
Exploratorii impreuna cu Asociatia MAIA propun copiilor ca din aceasta vara sa porneasca impreuna intr-o aventura a cunoasterii si autocunoasterii, in cadrul Clubului EXPLORATORILOR. Astfel, ei vor putea incerca fara a alerga de la un curs la altul, atat latura artistica, cat si pe cele tehnice, stiintifice, cat si practice. 
Distracție cu un scop. Fuziunea activitatilor educative cu cele de joaca & recreere si a proiectelor de grup reprezinta mijlocul prin care incurajam dezvoltarea fizica, intelectuala, sociala si sufleteasca a copiilor nostri. Ne propunem sa contribuim la consolidarea increderii si a stimei de sine, la dezvoltarea abilitatilor de invatare, leadership, initiativa, aventura in aer liber si camaraderie.
Experienta in leadership. Activitatile desfasurate oferă copiilor oportunitatea de a-si dezvolta abilitatile de lider si de a le pune in practica. Acest lucru se realizeaza prin concentrarea asupra activitatilor de grup, oferind fiecarui participant posibilitatea de a coordona grupul.
Invăţarea prin actiune asigura o insusire activa a cunoştintelor, deprinderilor si atitudinilor. In opozitie cu invatarea teoretica, cea prin actiune inseamna a invata din experienţele de zi cu zi si din activitati practice. De aceea sustinem atelierele interactive, experimentele practice, workshop-urile si excursiile tematice, proiectele de grup - pe cat posibil mai mult in aer liber. Ca si in cazul metodei Scout (cercetasesti), fiecare copil este împuternicit să devină agentul principal al propriei sale dezvoltări.
Provocare pentru adulti. Urmand modelul cercetasesc, parintii sunt incurajati sa participe alaturi de copii la activitatile Exploratorilor si sa impartaseasca din experienta lor de viata tinerilor. Aceasta ii ajuta pe tineri sa se dezvolte si e o buna modalitate de a imbunatatii relatia dintre generatii și societatea in care traim.

Puteti urmarit programul atelierelor noastre pe blog si pe Facebook, sau contactati-ne direct pe telefon:
Telefon: 0722 36 20 17 (Oana Neacsu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu