marți, 30 iunie 2015

Atelierele propuse in aceasta vara de Exploratori

Vara aceasta Clubul de vacanta al Exploratorilor impreuna cu Maia va propun o serie de ateliere pentru copii, in care cei mici vor invata, jucandu-se, despre lumea inconjuratoare si despre ei insisi. Copiii sunt incurajati sa observe, sa-si largeasca orizontul de cunoastere si sa-si dezvolte capacitatea de relationare cu semenii & de lucru in echipa
Workshop-urile propuse:
Simboluri & identitate. Sa construim un blazon de familie: vom discuta despre ce inseamna simbolurile, povestile pe care le spun ele, cum folosim simbolurile pentru a ne construi identitatea, cateva notiuni de heraldica si finalizam prin a concepe fiecare un blazon de familie. Atelierul este potrivit, cu unele adaptari de continut, pentru copiii din grupele de varsta: 4-6 ani, 7-10 ani, 11- 14 ani. Durata aprox: 1 ora.

Jocul de-a proiectantii si tehnicienii - invatam sa lucram in echipa: scopul acestui atelier este de a consolida deprinderea copiilor pentru lucrul armonios in echipa, exersarea claritaii in exprimare, a creativitatii si capacitatii de rezolvare a problemelor practice si logice, a empatiei cu coechipierii - toate acestea prin intermediul unor joculete antrenante de team building in aer liber. Atelierul este potrivit, cu unele adaptari de continut, pentru copiii din grupele de varsta: 10 -12 ani, 13-16 ani, 17-19 ani. Durata aprox: 2 ore.  


Sa ne cunoastem orasul - mini-excursie ce va incepe cu vizitarea Palatului Sutu - Muzeul orasului Bucuresti - si va continua pe strazile incarcate de istorie ale capitalei, unde vom afla mai multe despre transformarile prin care a trecut Bucurestiul si istoria sa. Taxa de intrare la muzeu va fi achitata in regim de grup de catre fiecare participant. Atelierul este recomandat copiilor insotiti de adulti avand minim 5 ani (datorita distantei de mers pe jos)Durata aprox: 4 ore.


Pamantul - adresa noastra in Univers: vom povesti si vedea filmulete despre cum a luat nastere Pamantul, despre sistemul nostru solar si despre felul in care arata universul si vom face joculete tematice in aer liber pentru a fixa cunostintele. Atelierul este potrivit, cu unele adaptari de continut, pentru copiii din grupele de varsta: 5-6 ani, 7-10 ani, 11- 14 ani. Durata aprox: 1 1/2 ore. 


Atelierele au intrare libera iar participarea se face prin inscriere (in limita locurilor disponibile). Daca vreti sa participati la activitatile de mai sus, scrieti-ne folosind formularul de contact de pe site sau direct pe e-mail. In functie de numarul celor interesati, vom incepe apoi anuntarea datelor si orelor de desfasurare ale atelierelor pentru a realiza inscrierile propriu-ziseVa rugam sa mentionati atunci cand ne scrieti despre atelierele de interes: numele activitatii, numele insotitorului, numele copilului/ copiilor participanti, varsta copiilor si intervalul orar in care copiii pot lua parte la workshopuri in timpul saptamanii (luni- vineri). 
Pentru majoritatea activitatilor, locatia de desfasurare este sediul Asociatiei Maiastrada Alexandru Ioan Cuza nr. 23, București. Mai multe detalii despre Asociatia Maia gasiti aici.
Asteptam cu drag sa ne scrieti si sa va inscrieti :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu