miercuri, 22 iulie 2015

Exploratorii la gradinita IQ-EST

Ce sunt Simbolurile? Sa cream un blazon de familie folosind simboluri! 

Pe 15 iulie Exploratorii au reeditat la gradinita IQ-EST din Bucuresti atelierul de creatie a unui blazon de familie - cu unele adaptari pentru varste mai mici (4 - 5 ani).  
De data aceasta accentul a fost pe conceptul de SIMBOLURI: am exemplificat ce sunt ele (prin imagini cu simboluri personale, conventionale si de insemnatate nationala), am jucat joculete de recunoastere a simbolurilor si a sensului lor; apoi am folosit notiunea de "simbol"  pentru a construi un blazon de familie. 
Fiecare membru al familiei a primit un locsor pe blazon si copiii au desenat cate un simbol pentru: parinti, pentru ei insisi, pentru frati/ surori, bunici, unii chiar si pentru "matusica" :). 
La aceasta grupa de varsta obiectivul principal urmarit nu este atat realizarea artistica deosebita, cat asimilarea notiunii de "simbol". Cu toate acestea, am avut si lucrari care au impresionat prin detaliile desenului si talentul micilor artisti.
Iata cateva momente surprinse :)















Acest atelier se afla de asemenea pe lista workshop-urilor de vara cu intrare libera si va fi sustinut sambata (25 iulie), in colaborare cu Asociatia Maia. Atelierul de pe 25 iulie se adreseaza copiilor de varste mai mari (5 -7, 8-11 ani)cu un continut centrat mai mult pe ideea de "poveste spusa de simboluri " si pune in mai mare masura accentul pe munca de conceptie si reprezentare grafica a blazonului de familie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu