joi, 23 iulie 2015

"Proiectantii" si "Tehnicienii" dau gata prima misiune - nume de cod: "Labirintul de creioane"

   Dimineata ne reunim seriosi si pusi pe fapte marete. 
   18 iulie - la 10,30 punct echipa se afla in jurul mesei cu licoarea de dimineata in pahar, asteptand in suspans detaliile misiunii. Astazi suntem o echipa cu o misiune: vom proiecta si vom construi dintr-o gramada de materiale fara legatura intre ele (reciclabile de hartie, carton, plastic etc.), un dispozitiv functional de depozitare a lucrurilor casnice marunte. Dap - acele lucruri ce se ascund cu incapatanare de noi atunci cand avem nevoie de ele sau stau imprastiate in toate punctele cardinale ale casei.
    Dupa ce aflam cate ceva unii despre altii, ne impartim in echipele de Proiectanti si Tehnicieni. E grea munca de Proiectant - ai atatea posibilitati de combinatii intre materiale din care sa alegi, trebuie sa te gandesti cum poti sa faci materialele sa stea impreuna, cum sa fie ansamblate, ce unelte sa fie folosite, apoi mai este responsabilitatea de a scrie instructiunile de ansamblare astfel incat sa fie intelese de catre Tehnicieni (cei care vor construi propriu-zis dispozitivul). Nu-i de mirare ca lumea se codeste putin :). Dar in final avem doi temerari care isi asuma rolul de Proiectanti (Bravo Andrei 1 & Maria!), iau problema de coarne si dupa ce o intorc pe toate partile, vin cu un plan pentru un util si dragalas suport de creioane. 




Apoi facem schimbul de tura la masa de lucru.Acum e timpul ca echipa de Tehnicieni sa treaca la construit si echipa de proiectanti sa-si ia un concediu binemeritat cu niste joculete de team-building. Munca grea si constructia! Ia si intelege instructiunile, gandeste-te cum ar trebui sa arate dispozitivul, dar de ce nu avem schite?, parca lipseste cate o informatie pe ici pe colo; apoi dileme de intelegere - care este de fapt "fundul cutiei" (partea de dinauntru, sau cea din afara)? Pana la urma - o scoatem la capat, chiar daca depasim un pic timpul, de dragul esteticului :). Bravo Andrei 2, Crisitina, Vladimir & Alex!
 
 
 
   

  
Echipa de produs completa se reuneste in forum: dezbatem hopurile si problemele, locurile unde puteam face lucrurile mai bine, mai clare, mai eficiente si la final ne rascolim mintile impreuna pentru a gasi un brand potrivit pentru produsul nostru. Ideile incep sa curga, se incaleca, se intrec si iata ca avem un castigator al consursului de popularitate: "Labirintul de creioane". 

Am avut momente minunate, iata alte cateva surprinse de ochiul camerei  
- multumim, Colin :) 






 
 



Multumesc pentru participare, dragii mei minunati proiectanti si tehnicieni!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu