marți, 29 septembrie 2015

Exploreaza-ti potentialul! Fii Explorator voluntar!


Exploratorii Metropolitani deschid inscrierile pentru programul de internship/ voluntariat adresat celor interesati sa-si slefuiasca abilitatile de comunicatori si sa-si cladeasca experienta in domeniul organizarii de workshop-uri.
DACA:

 te pasioneaza domeniul resurselor umane, domeniul educational sau al dezvoltarii personale
 vrei sa acumulezi experienta in organizarea de teambuilding-uri & ateliere cu copii pentru cariera ta viitoare
 sau pur si simplu vrei sa dai valoare timpului tau liber, implicandu-te in activitati educationale cu copii si jocuri in stil "cercetasesc"
CLUBUL EXPLORATORILOR ASTEAPTA SA I TE ALATURI!

Trimite-ne o scrisoarea de intentie de maxim o pagina in care sa ne povestesti despre tine si despre ceea ce iti doresti sa realizezi in viata si in colaborarea cu Clubul Exploratorilor. Asteptam sa ne scrii la adresa de mail: oananeacsu9@gmail.com sau sa ne contactezi la numarul 0722362017



Foarte pe scurt despre Clubul Exploratorilor Metropolitani:
• Clubul Exploratorilor Metropolitani este un proiect al Asociatiei Maia (infiintata in 2002 cu misiunea de a derula proiecte în sectorul social, în diverse regiuni din România, răspunzând nevoilor identificate la grupurile dezavantajate sau potențial dezavantajate, atât prin soluţii punctuale cât și prin inițiative pe termen lung, sustenabile).
• Clubul Exploratorilor a fost lansat vara aceasta si a fost gandit ca un loc unde copiii invata jucandu-se, prin educatie non-formala si unde parintii sunt bineveniti sa "creasca" impreuna cu copiii lor. Scopul nostru este de a contribui la educarea copiilor și tinerilor pentru construirea unei  lumi mai bune, in spiritul sistemului de valori ce sta la baza Codului Exploratorilor, bazat pe:  libertatea de a-ti urma curiozitatea si de a-ti implini potentialul personal, curajul si initiativa de a face ceea ce crezi ca este bine pentru tine si semenii tai, compasiunea fata de cei vulnerabili si altruismul.
Sprijinim formarea unor membrii responsabili ai societatii si a unor oameni împliniţi ca indivizi, cu rol constructiv în societate.
       Un alt obiectiv este acela de a completa educația primită la școală și în familie, cultivand curiozitatea, dezvoltând autocunoașterea  și dorința de a explora, de a descoperi lumea si felul in care ea functioneaza.
Iata descrierea activitatii pe care o vor desfasura asistentii "ucenici" practicanti si calitatile urmarite (vor fi selectati maxim  4 asistenti):

Activitatea desfasurata de asistentii voluntari: 
- vor participa la ateliere si workshopuri impreuna cu coordonatorul programului - organizate impreuna cu acestia pentru copii & tineri in principal cu varste intre 7-9 ani, pe teme ce variaza de la indemanari artistice si practice, la cunostinte generale, arta, jocuri gen team building/ de lucru in echipa, mini-excursii tematice.  Vor exista, de asemenea ateliere tinute cu copiii din Centrul Social Pinocchio la sediul nostru sau chiar in centru (optionale pentru asistentii voluntari).
- asistentul(a) este incurajat(a) sa participe cu idei creative pentru programul atelierelor si intalnirilor de club, solutii la diferitele provocari/ probleme puse de workshopuri/ participanti 
- ajuta la pregatirea materialelor de training (rechizite, decupaje, printuri etc.) si la setting-ul workshop-ului (asezarea locurilor  si a echipamentului pt workshop, montarea jocurilor in aer liber si in interior)  
- ajuta participantii la ateliere/ intalnirile de club cu feedback si indrumare - in limitele in care este instruit de coordonator pentru buna desfasurare a activitatilor si atingerea obiectivelor propuse.                              

Calitati ale asistentei/ asistentului voluntar:
- placere si naturalete in lucrul cu copiii mai mari si mai mici si in relationarea cu oamenii in general & placere pentru jocuri (de societate, de strategie, de logica)
- interesul fata de psihologie, sociologie, dezvoltare personala (fie prin orientarea din facultate, fie ca interes personal)
- o persoana motivata - cu interes pentru aceasta profesie in viitor sau intr-un domeniu asemanator
- participarea in organizatii gen cercetasi este un mare plus
- ar fi bine sa vorbeasca limba engleza fluent desi nu este un "must"
- dezvoltat simt al observatiei si empatie
-claritate si dilplomatie in comunicare

Ce au de castigat asistentii voluntari:
- dezvoltare personala
- acumulare de experienta in domeniul lor de interes, in care vor sunt interesati sa lucreze in viitor
- experienta de leadership si management de proiect  
- adeverinta de practica/ voluntar de la Asociatia Maia
- un program de training pentru coordonarea de workshop-uri si practica in acest domeniu, la finalul caruia vor sti cum sa:
• realizeze managementul unui proiect
• defineasca obiectivele si mijloacele pedagogice pentru un program educational non-formal
• sa gandeasca si sa structureze un atelier
• sa monteze jocurile si setting-ul pentru un atelier
• rezolve situatiile problematice aparute pe parcursul atelierelor
• urmareasca activitatea grupului si sa ofere feedback valoros
• comunice in fata unui grup si cum sa-l "energizeze"
• dezvolte un bun management al timpului
• masoare atingerea obiectivelor la finalul unui atelier.

Exploratorii va saluta si va asteapta printre ei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu