duminică, 27 septembrie 2015

Mentorat 1:1 - Inspira un tanar si lasa-te inspirat!

Daniel Brici, tablou din seria 
 „Copiii care nu se văd”: 
“Fluturele albastru”                    
Mentorat 1:1














Ia un pui abia iesit din ou si da-i drumul din cuib sa zboare!
Asa este copilaria fara parinti: lipsita de dragalasenie, lipsita de sprijin, lipsita aparent de un scop in afara de supravietuire, conditionata de reguli exterioare si fara recompensa calda a dragostei parintesti, presarata cu capcane si chinuita de neincredere.
Copiii au mare nevoie sa fie “VAZUTI”, dar copiii fara parinti sunt “vazuti” de cele mai multe ori doar atunci cand deranjeaza sau cand gresesc. Iar instantaneele acestea negative se transforma, cadru cu cadru, in filmul vietii lor.

Imagineaza-ti ca, printr-o intamplare nemaipomenita a vietii, locurile ar fi schimbate intre tine si acesti copii.
Si acum imagineaza-ti ca cineva pe care nu l-ai cunoscut niciodata pana acum deschide ochii si te vede pentru prima oara asa cum esti – un copil care nu stie inca “sa zboare”, speriat si confuz; acest copil mai are inca multe greseli de facut si nu are pe nimeni care sa-l iubeasca intr-atat incat sa-l ajute sau sa-l ierte apoi.
Imagineaza-ti ca aceasta persoana ce nu-i poate inlocui pe parinti, devine un fel de “frate/ sora“ mai mare pentru tine, cu care-ti poti impartasi framantarile, care te asculta fara sa te judece , cu care poti fi liber sa te exprimi si sa te misti in siguranta, care da un sens si ofera un model vietii tale, un om in care in sfarsit poti avea INCREDERE si pentru care INSEMNI CEVA!
Fii acel om care “VEDE”! Alatura-te programului de Mentorat 1:1 dezvoltat de Asociatia Maia pana la 1 octombrie 2015 si sprijina-i pe tinerii și copiii din centrele rezidențiale (tineri instituționalizați) sa se bucure de relații sociale sănătoase, armonioase, în afara spațiului rezidențial familiar si sa construiasca reprezentări pozitive despre lume, viață, opțiuni profesionale și educaționale.
Alti aproximativ 15 – 20 voluntari ai asociatiei vor fi implicati alaturi de tine si formati în cadrul unor training-uri specifice ( pe durata a 3 zile) pentru a deveni mentori și coach ai copiilor/ tinerilor din:
·         Centrul de Servicii Sociale Sfânta Maria,
·         Centrul de Servicii Sociale Sfântul Iosif,
·         Centrul de Primire Pinocchio şi
·         Centrul de Servicii Sociale Sfântul Nicolae.
Da valoare timpului tau: investindu-l in acţiuni educative şi recreative pentru copiii/ tinerii aflaţi în evidenţa acestor centre, angajandu-te intr-o relatie 1 : 1 cu acestia - prin care va veti dezvolta amandoi ca oameni.
Voluntariatul tau va fi certificat printr-un contract si o adeverinta de voluntariat.
Citeste mai multe despre proiect aici si mai multe despre cum se construieste o relatie de mentorat: aici .
Poti aplica online ca voluntar aici .

POTI SA FACI ASTA SA SE INTAMPLE!
Daniel Brici, tablou din seria  „Copiii care nu se văd”: “ Fericire”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu