joi, 10 septembrie 2015

Inceputurile Pamantului si ale vietii - atelierul de Sambata, 19 septembrie

Sigur ca poti sa faci diferenta intre o planta si un animal!
... Aaaa.... cum ar fi micutul acesta verde si miscator?! 

Faceti cunostinta cu Euglena verde - nici planta, nici animal - venita de peste timpuri sa ne aduca aminte ca VIATA pe Pamant a avut un inceput si totul la inceput este un pic confuz, pana se aseaza :). Dar incepututile modeste duc, prin perseverenta, la rezultate marete! 
Si ce poate fi mai perseverent decat VIATA, care a luat-o de la capat pe Pamant de 5 (altii spun chiar de 6 ori) - in urma unor evenimente cataclismice de extinctie in masa, aparute in ultimii 500 de milioane ani ?  

Exista organisme mai vechi si mai simple decat Euglena, numite procariote - despre care vom afla in calatoria noastra in timp. Pornim asadar de la cele mai simple celule vii, la cele mai ciudat miscatoare creaturi marine, la uriasii dinozauri, la micile mamifere care au profitat de disparitia dinozaurilor pentru a pune stapanire pe uscat, la maimutele hominide si in final ajungem fata in fata cu NOI - cei care citim astazi aceste randuri.

Haideti impreuna cu Exploratorii Metropolitani sambata pe 19 septembrie la atelierul cu INTRARE LIBERA: "Terra se trezeste la  viata" (dedicat copiilor intre 5 - 10 ani), sa facem impreuna o calatorie in trecut si apoi sa ne dam cu parerea despre viitor!

Vremea se anunta insorita sambata urmatoare, asa ca va asteptam cu drag si cu o portie de voie buna :) - pentru INSCRIERI si detalii despre atelier cititi AICI !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu